Stemsite gesloten

De stemsite werd op 16 november afgesloten.

dinsdag 30 september 2014

Focus op mediawijsheid, marketing en participatie: de categorieën voor de Bib Web Awards 2014 zijn bekend!

Bibliotheken zetten steeds meer in op mediawijsheid en informatiegeletterdheid. Tegelijk is marketing via sociale media niet meer weg te denken uit de bibliotheekwereld. Daarbij zetten bibliotheken sociale media steeds bewuster en professioneler in om werkelijk in interactie te gaan met de gebruiker en participatie uit te lokken. Deze trends weerspiegelen zich in de 6 categorieën voor de Bib Web Awards 2014:
  • Mediawijs: beste activiteit, project of webtoepassing rond mediawijsheid of informatiegeletterdheid voor kinderen en/of jongeren onder de 18 jaar
  • Mediawijzer: beste activiteit, project of webtoepassing rond mediawijsheid of informatiegeletterdheid voor 18 plus: studenten, volwassenen en/of senioren
  • E-talage: welke bibliotheek stelt haar collectie het best in het voetlicht via sociale media (Pinterest, blog,…)
  • @ your service: welke bibliotheek weet haar dienstverlening/activiteiten het best te promoten via sociale media (Instagram, blog, YouTube,…)
  • Iedereen doet mee: wie slaagt er het beste in om op het web de interactie met het publiek aan te gaan, wie mikt echt op participatie van de gebruiker?
  • Groot gezien: beste bovenlokaal digitaal project met het oog op de gebruiker

We schuimden het digitale bibliotheeklandschap in Vlaanderen af, op zoek naar de origineelste, de meest in het oog springende, de meest verrassende en de meest effectieve projecten en toepassingen. Lees hier binnenkort meer over de genomineerden! Volg ons ook op Twitter en Facebook.

1 opmerking: