Stemsite gesloten

De stemsite werd op 16 november afgesloten.

donderdag 30 oktober 2014

Nominees E-talage

E-talage: De nominees

De genomineerden in de categorie E-talage stellen hun collectie extra in de kijker. Ze gebruiken hiervoor allerlei sociale media: Pinterest, blogs, websites met widgets, ...

En de nominees zijn:


Bibliotheek Maaseik

Op de homepagina van hun website presenteert de openbare bibliotheek van Maaseik hun nieuwe fictieboeken, informatieve boeken en cd's, telkens met een afbeelding van de cover. 
Op de Bili Junior pagina gebeurt hetzelfde met de nieuwe jeugdboeken, informatieve boeken voor de jeugd en films. De OB voorziet er ook een top 10 van verhalende en informatieve boeken. Boeken rond een bepaald thema, zoals Halloween worden extra in de kijker geplaatst.
Ook op Facebook zet OB Maaseik hun collectie in de kijker: zo kun je o.a. nieuwe cd's beluisteren via Spotify. Op hun blog zetten ze het e-boekenproject extra in de verf.

Mediatheken Arteveldehogeschool

De mediatheken van de Arteveldehogeschool gebruiken vooral Pinterest om hun collectie te promoten. Elke mediatheek heeft zijn eigen Pinterestpagina waar je de collecties kan bekijken. De verschillende pagina's zijn onderverdeeld in deelcollecties waarop je kan doorklikken. Bij elk werk zie je de cover, korte inhoud en tot welk vakgebied het behoort. 
Ze hebben ook een Facebookpagina die ze regelmatig updaten.

Stadsarchief Ieper

De website ieperverbeeldt.be bestaat uit 3 onderdelen: Blikvangers, Reacties en Erfgoed in 3D. Voor de categorie E-talage waren vooral Blikvangers en Erfgoed in 3D interessant, aangezien deze een dynamische kijk bieden op de collectie van het Stadsarchief. 
De Facebookpagina wordt eveneens actief gebruikt om de collectie te tonen. Zo zijn er de posts over "Vlamertinge door de bril van de geschiedenis gezien".

Bibliotheek Bornem

De website van de OB Bornem is overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en staat boordevol informatie. Je kan er de laatste aanwinsten bekijken, leeslijstjes van zowel bibliotheekmedewerkers als klanten raadplegen, informatie voor specifieke doelgroepen inwinnen en nog zoveel meer.
Ook de Facebookpagina wordt gebruikt om de collectie in de kijker te plaatsen. De "Waar staat het?"-posts zetten de collectie op een creatieve wijze in de spotlights.

Archief VUB

Het Archief van de Vrije Universiteit Brussel is het voorbije jaar heel actief geweest op Facebook. Met hun personage "Benny Box" en een heleboel relevante foto's uit hun collectie nodigen ze uit tot gebruik van hun materiaal.
Ook de bijdrage aan CAVA, het Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven valt op. De website is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk.

Bibliotheek Kontich

De bibliotheek van Kontich heeft een website waar je verschillende links hebt naar de zaken die je in de bibliotheek kan vinden. Als je doorklikt krijg je informatie waarover het gaat en een overzicht van het aanbod. Dit overzicht wordt gegeven in pinterest. Ze hebben een zeer uitgebreide muziekcollectie.
Ook op Facebook stelt de bibliotheek hun collectie in de kijker. Zo tonen ze aanraders uit de stripcollectie of de nieuwe films en series die te vinden zijn in de bibliotheek.

Muntpunt bibliotheek

Op de website van Muntpunt worden de nieuwe romans, de tips voor ketjes, nieuwe kunstboeken en nieuwe dvd's gepresenteerd. Ook hebben ze per genre een pinterest pagina waar je de cover van de boeken kunt vinden. 
Op hun facebookpagina vind je vooral informatie over geplande activiteiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten