Stemsite gesloten

De stemsite werd op 16 november afgesloten.

zondag 16 november 2014

Vakjury 2014


De jury's voor de Bib Web Awards 2014, dat zijn:
  • experts uit de brede informatiesector
  • wij, cursisten graduaat BDI-kunde + docent-organisator
De keuze van deze twee jury's telt telkens mee voor 25% van het eindresultaat. De andere 50% wordt berekend op basis van de inmiddels afgesloten publieksstemming.

We stellen hier met plezier onze 'externe experts' voor. Naast 25% aandeel in de totaalstand bepalen hun scores ook de Vakjuryprijs. Wie van de vakjuryleden overall de hoogste score krijgt, gaat op 8 december naar huis met een tekening van Kamagurka. Deze prijs wordt exclusief gesponsord door VVBAD.

Lieselotte De Snijder is literatuur- en cultuuromnivoor, bib- en cc-ganger, en communicatiemedewerker bij het Davidsfonds: het Twitterprofiel van Lieselotte De Snijder geeft aan waar ze haar dagen mee vult. Maar daarnaast is ze initiatiefnemer van de eerste Little Free Library in Hasselt en deelt ze zo veel mogelijk boeiende verhalen over boeken via haar blog lieselottedesnijder.be. Lieselotte is altijd geboeid geweest door verhalen. Daarom studeerde ze Germaanse talen en ging ze als redacteur aan de slag bij Clavis Uitgeverij. De passie voor andere vormen van cultuur motiveerde haar om cultuurmanagement bij te studeren. Daar kwam niet alleen een onderzoek bij de bibliotheek van Leuven uit voort, maar ook 'Wauw, hier leest men boeken', een inspiratiegids voor bibliotheken en boekhandels.

Pedro De Bruyckere is auteur, spreker, onderzoeker en pedagoog. Hij verdiept zich al jaren in de leefwereld van jongeren en is een zelfverklaarde verslaafde aan populaire cultuur. Samen met Bert Smit schreef hij 'Is het nu generatie X, Y of Einstein?' (2009) en ‘De jeugd is tegenwoordig’ (2011), waarin mythes worden ontkracht over jongeren in relatie tot onderwijs en werk. In 2013 rolt ‘Jongens zijn slimmer dan meisjes’ van de persen, een boek waarin hij met Casper Hulshof dieper ingaat op de clichés rond technologie in de klas, neurologie en leren. Zijn ideeën over de actualiteit brengt hij verder tot leven in de blogs X, Y of Einstein? en The Economy of Meaning.

Wouter De Meester coacht sinds het ontstaan van Mediaraven vzw in 2013 als Stafmedewerker Jeugd een team van inhoudelijke medewerkers en legt zich toe op mediawijze projecten met digitale media voor kinderen, jongeren en hun begeleiders. Dáárvoor was hij sinds 2005 Coördinator van JAVI.tv en stampte hij een bloeiende jongerenredactie en vrijwilligerswerking rond online televisie uit de grond. 


Ellen Vanderhoven behaalde een Master in de Theoretische en Experimentele Psychologie. In 2014 behaalde ze een doctoraat in de Pedagogische Wetenschappen aan UGent, dat focuste op de rol van onderwijs om het bewustzijn rond privacy- en veiligheidsproblemen op sociale netwerksites te verhogen. Door middel van design-based research ontwikkelde ze educatief materiaal om bij jongeren het bewustzijn te verhogen en onveilig gedrag te verminderen. Hiernaast deed ze onderzoek naar de implementatie van onderwijstechnologie in de klas. Sinds juli 2014 maakt ze deel uit van het iMinds MICT-team aan de vakgroep communicatiewetenschappen van UGent. Daar onderzoekt ze, in het kader van het EduTab-project, het gebruik van tablets in de klas.


Stefaan Lesage is softwareontwikkelaar (Delphi) en startte in 2008 zijn eigen bedrijf Devia op. Niet alleen is hij een expert in programmeren, hij is ook specialist/consultant in nieuwe media. Ervaring brengt hij in vanuit verschillende hoedanigheden: tech blogger voor Lookit.be, podcaster bij Tech45, bezieler van de Whisky with friends community, (amateur)fotograaf met rijke collectie op Instagram en bezig Twitteraar.
Rosemie Callewaert heeft ruime ervaring in de bibliotheek- en informatiesector. Bij Bibnet werkte ze als projectleider bij de omvorming van de Vlacc naar een open data-platform met daaraan gekoppeld een vernieuwde zoekomgeving. In 2012 richtte Rosemie iStoire Services op, een onafhankelijk bureau dat diensten levert aan overheidsorganisaties en bedrijven. iStoire Services begeleidt trajecten rond digitale en online transities met een focus op eindgebruikers. Daarnaast zet Rosemie met iStoires.com samen met auteurs, uitgevers, boekhandels en bibliotheken in op nieuwe vormen van lezen en schrijven. 

Laure Van Hoecke is coördinator van LINC vzw en Mediawijs.be, het Vlaams kenniscentrum voor mediawijsheid. LINC vzw is een beweging binnen het sociaal-cultureel vormingswerk, actief op het vlak van leesbevordering, mediawijsheid en e-inclusie. In 2012 startte Laure vanuit LINC vzw het project Mediacoach op, dit in samenwerking met Bibnet, LOCUS, Jeugdwerknet, KHLeuven,  Mediaraven en Mediawijs.be. Mediacoach is een opleiding voor professionelen die werken met jongeren en/of volwassenen en die mediawijsheid willen integreren in hun eigen werkpraktijk.

1 opmerking: